Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2011

Hop on hop off touringcar van start

STREEK – De hop on hop off touringcar werd zaterdag 26 maart officieel in gebruik genomen. Louis van Gaal nam samen met zijn vrouw Truus de eerste kaartjes in ontvangst en genoten volop van de toeristische route van Noordwijk naar de Keukenhof en het Panorama Tulipland.

De bus zit vol met Bekende Bollenstrekers; een hiervan is Jan van Vliet, initiatiefnemer voor het concept ‘Beleef de Bollenstreek’. Hij beschouwt de hop on hop off touringcar als een uitstekend voorbeeld van de regionale coöperatie. “Toeristisch samenwerken is belangrijk en overheden en het bedrijfsleven moeten de Bollenstreek wereldberoemd maken. Laat dit een eerste stap zijn op weg naar een Bollenstreekfusie.”

Hij tipte Van Gaal over een manier waarop de trainer van FC Bayern München de Bollenstreek het beste kon promoten: “Als jij zegt dat je weer terug gaat naar de Bollenstreek, zullen al die Duitsers wel denken dat hier wat te beleven valt.” Van Gaal had het deze dag uitstekend naar zijn zin; geen wonder, want hij was omringd door goede vrienden. “Dit is de eerste keer in 2011 dat ik hier ben, maar volgend jaar kom ik hier veel vaker”, zo liet hij weten. Op de vraag waarom Van Gaal met zijn aanwezigheid de hop on hop off touringcar ondersteunt, vertelt hij: “Dit is een goed initiatief dat door particulieren is opgezet. Zoiets wordt in verband met alle bezuinigingen niet snel gedaan en deze touringcar is een goede zaak voor Noordwijk. Ik ondersteun alles wat goed is voor Noordwijk.”

Sabbatical Desgevraagd reageert Van Gaal eveneens op de perikelen rond Ajax, al houdt hij zich enigszins op de vlakte: “Ik zit hier te ver vanaf en kan er niet over oordelen. Ik ben nu trainer van Bayern München en mijn doel is dat we dit jaar de kwalificatieronde voor de Champions League halen.” Zal Van Gaal zich voor Ajax inzetten, mocht hij hiervoor gevraagd worden? “Ik neem vanaf juni eerst een sabbatical year en dan komen er ongetwijfeld zaken op me af.”

Wat vindt hij van de keuze voor Jupp Heynckes als zijn opvolger bij de 22-voudig Duits kampioen? “Hij kent de club, het is immers de derde keer dat Heynckes zich voor Bayern München in zal zetten. Bovendien is hij goed bevriend met het bestuur en de president. Voor mijzelf is het werken bij Bayern München een geweldige ervaring geweest. Er waren enorme uitdagingen en we hebben veel gepresteerd. Wanneer we de kwalificatieronde voor de Champions League halen, kan ik zeer tevreden terugkijken.”

Na aankomst bij de Keukenhof werd het gezelschap warm onthaald door directeur Piet de Vries. Hij leidde de groep naar een paviljoen waar de overeenkomsten en verschillen tussen Duitsland en Nederland getoond werden. Het zag er prima uit, zo vonden alle aanwezigen: “Ik hoop dat alle Duitsers komen!”, wenste een van hen De Vries het beste toe. Hij reageerde grappend: “Liever niet; dat is al een keer gebeurd.”

De touringcar reed verder naar het Panorama Tulipland in Voorhout, waar het de laatste dag was dat het Bollenstreekpanorama van Leo van den Ende te zien was. Van Gaal opende officieel het nieuwe seizoen voor Panorama Tulipland, waar vanaf maandag 28 maart de schilder Simon Balyon bekeken kan worden, terwijl hij zijn panorama ‘De Blauwe Tram’ schildert. De hop on hop off touringcar rijdt tot en met 20 mei iedere donderdag tot en met zondag. De kosten zijn 5 euro per persoon en aan boord zijn ook kaarten verkrijgbaar voor de Keukenhof en Panorama Tulipland. Directeur Dolf Beuk liet weten dat, bij een succesvol gebruik, de hop on hop off touringcar in de toekomst mogelijk ook naar Hillegom, Noordwijkerhout en het nieuwe station Sassenheim zal rijden.