Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 maart 2011

Speeltuin goed voor senioren

SASSENHEIM – ‘Een speeltuin bij de Bernardus zou een goede zaak zijn’. Heleen Dupuis, sinds donderdag 17 maart de nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden van Bernardus, gooide afgelopen zaterdag een balletje op voor dit idee. Zij deed dit voorafgaand aan de overhandiging van een breedbeeld televisie, die door de stichting aan de bewoners ter beschikking wordt gesteld.

Jaren geleden heeft Dupuis nog als verpleegkundige gewerkt bij het Woonzorgcentrum Bernardus. Zij weet dus als geen ander hoe zwaar het werk in de zorg is; iedere vorm van verlichting is welkom voor alle betrokkenen. In dat kader past dan ook een televisie heel goed, aldus de voorzitter: ‘Dan kunnen familieleden samen met hun hier verblijvende vader of moeder tv kijken. Zo kan een zoon een Champions League wedstrijd zien en blijft hij ook langer bij zijn moeder; dat verlicht ook de druk van de zorgwerknemers.’

Dupuis zag ook andere mogelijkheden voor de Bernardus: ‘Wat mij betreft komt hier een speeltuin. Ik zou positief staan tegenover een aanvraag hiervoor. Het is goed om zoveel mogelijk vrienden en familie naar binnen te halen, want daardoor worden de cliënten afgeleid van hun dagelijkse problemen en zorgen. En met een speeltuin kunnen de kinderen lekker bezig zijn, terwijl de volwassenen met elkaar kunnen praten en er toch wat afleiding is.’

De grootste prioriteit ligt de komende jaren echter bij het inzamelen van geld voor een nieuwe rolstoelbus: het huidige exemplaar is acht jaar oud en bijna aan het eind van z’n Latijn. Omdat er onder meer een rolstoellift in moet, bedragen de kosten voor zo’n bus maar liefst 100.000 euro. De stichting wil dit geld de komende jaren binnenhalen via onder meer veilingen, rommelmarkten, sponsors en sponsorlopen.