Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 maart 2011

Subsidie voor betere dienstverlening

LISSE – ‘We willen komen tot een excellente dienstverlening aan burger en bedrijven’. Om dit gemeentelijke streven te bereiken, heeft het college van burgemeester en wethouders het adviesbureau Lexnova ingeschakeld voor adviezen. Dit maakte wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) namens zijn collega Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 15 maart bekend.

Lexnova zal praten met ambtenaren van onder meer de gemeentewinkel, juridische zaken en economische zaken. Doel is om een vereenvoudiging te bereiken van aanvraagformulieren en vergunningenprocedures te versnellen. Het bureau organiseert een workshop voor de ambtenaren en zal over enkele maanden een eindrapportage aanbieden aan het college. Voor die activiteiten betaalt Lisse 19.600 euro (exclusief BTW). De helft van dit bedrag wordt vergoed door een ‘voucher’; subsidie van het Agentschap NL.