Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 april 2011

Afscheid Miriam Timmer

LISSE – Na een jaar nam gemeenteraadslid Miriam Timmer (D66) afscheid van de politiek. Ze wil haar tijd besteden aan haar toekomstige kindje en haar werk als belastingadviseur. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 14 april namen de politici afscheid van haar.

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) liet weten alleen maar respect te hebben voor haar keuze voor haar gezin en het werk. ‘In de korte periode dat je hier woont, heb je je verdiensten kunnen tonen. We hebben een dubbel gevoel: enerzijds zijn we ontzettend blij dat je zwanger bent, maar ook vinden we het heel jammer dat je de raad gaat verlaten. Ik wens je heel veel sterkte en positieve energie voor de komende maanden.’

Burgemeester Corrie Langelaar, tevens voorzitter van de gemeenteraad had ook niets dan lof. Je gaat moeder worden en dat legt een grote verantwoordelijkheid op je schouders. De combinatie met je werk als belastingadviseur is behoorlijk heftig, maar ik hoop dat je ons niet voor altijd vaarwel zult zeggen. Met jou als collega was heel constructief mee samen te werken. Ik heb begrip voor jouw beslissing en dank je voor je inzet.’ Timmer ontving een herinneringsspeld en een bloemetje. Zij wordt opgevolgd door Bas van Riel; zijn geloofsbrieven werden tijdens de gemeenteraadsvergadering bekeken en goedgekeurd.