Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2011

Tonami-kinderen blijven thuis

LISSE – De gemeentelijke Tonami-reis gaat wel door, maar de kinderen blijven achter in Nederland. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst tussen het bestuur van de Stichting Holland Tonami en de (ouders van de) kinderen, die op woensdag 6 april georganiseerd was.

In het Fioretti College kwam het gezelschap bijeen, waarna de gebeurtenissen van de afgelopen week werden besproken. De bezorgdheid bij de ouders behelsde niet zozeer de aardbevingen of de tsunami die twee weken geleden over het oostelijke deel van Japan raasde. Het zijn met name de problematieken rondom de lekkende kerncentrales en de tegenstrijdige berichten die de wereld in gestrooid worden.

Enkele ouders vroegen zich af: ‘Nu gaat het wellicht goed, maar wat kan er gebeuren als mijn kind in Japan is?’ Uiteindelijk gaven de ouders van vier van de acht kinderen aan dat zij dit jaar een Japanreis niet zagen zitten. Hierop besloot het bestuur om de reis voor alle kinderen af te lasten. Wel wordt voorgesteld aan Tonami om deze acht kinderen in de eerste helft van volgend jaar langs te laten gaan.

Na afloop van de bijeenkomst overheerste de opluchting. Ed Takken, penningmeester van de Stichting Holland Tonami, ‘De kogel is nu door de kerk en dat geeft me een opgelucht gevoel. De onzekerheid over de gebeurtenissen van de nucleaire ramp en de straling is de doorslag geweest voor het besluit. We stellen aan Tonami voor om volgend jaar met dezelfde groep en begeleiders naar Japan te reizen.’ Burgemeester Langelaar reist met een klein gevolg volgende week wel af naar Tonami.