Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

Geef RGL geld aan Rijnlandroute

LISSE – De gemeente is tevreden met het voornemen van de Provincie om meer prioriteit te geven aan de Rijnlandroute en de Rijn Gouwe Lijn (RGL) een busverbinding te laten. Waar sommige andere gemeenten dreigen met een schadeclaim en het terugeisen van de zogeheten RIF-gelden, ziet wethouder Bas Brekelmans (VVD) er wel wat in om deze gemeentelijke gelden die voor de RGL bestemd waren, nu in te gaan zetten voor de Rijnlandroute. Hij liet dit weten tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op dinsdag 10 mei.

Brekelmans liet onder meer weten: ‘We hebben in deze raad goed gehoord dat een meerderheid zegt dat de Rijnlandroute belangrijker geacht wordt dan de RGL-west. Als de provincie ons die keuze biedt van het overhevelen van de gelden, is er bij ons een bestuurlijke wil om dat wel te doen. Al zal dit bestuurlijk nog een hoop gedoe geven, want bepaalde gemeenten zouden kunnen vragen om het geld eerst terug te krijgen.’