Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

“Sloop het DPO-gebouw”

NOORDWIJK – De sterke groei van De Noordwijkse School zorgt voor capaciteitsproblemen. Al jaren zitten de kleuters van groepen 1 en 2 ‘weggestopt’ in het naastgelegen oude DPO-gebouw. Dit tot grote ontevredenheid van de leerkrachten en de directie van de school. Het pand staat al jaren op de nominatie om gesloopt te worden, maar tot het zover is, moeten de kleintjes zich enkele keren per dag in weer en wind de afstand tussen beide gebouwen overbruggen.

“Wat ons betreft wordt het oude DPO-gebouw liever vandaag dan morgen gesloopt”, zo laat directeur Francis van de Ree weten. “We hopen dat de kinderen zo snel mogelijk uit dit pand kunnen en naar het hoofdgebouw kunnen verhuizen. Met enkele aanpassingen kunnen we de huidige gymzaal prima inrichten voor drie kleutergroepen. Op dat moment maken alle kinderen onderdeel uit van één schoolgebouw. Ook de leerkrachten van de kleutergroepen kijken hier erg naar uit.”

Wanneer het DPO-gebouw met de grond gelijk gemaakt is, kan er op die locatie een nieuw pand komen, met in ieder geval een sportzaal als één van de faciliteiten. De leerkrachten en ouders lijken echter gedoemd om nog even geduld te moeten hebben. De Ree: “De gemeenteraad heeft drie jaar geleden gezegd dat ze deze problematiek over vijf jaar willen aanpakken. Dus pas over twee jaar is het zover, maar wat ons betreft gebeurt het veel eerder.” Wethouder Martijn Vroom (CDA) beaamde dat het kleutergebouw over twee jaar verdwijnt en dat het terrein “herontwikkeld” wordt. Het is echter aan de gemeenteraad om te bepalen of er wat meer tempo gemaakt moet worden.