Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juli 2011

Bollenstreek piekt met meeste MOE-landers

STREEK – Meer dan 2% van de beroepsbevolking in Lisse en Noordwijkerhout bestaat uit Midden- en Oost-Europeanen (MOE-landers). Hiermee behoren deze twee dorpen tot de top van de statistieken. Op 1 januari 2011 stonden er 117 duizend MOE-landers van de eerste generatie ingeschreven als inwoner van Nederland; dat is 0,7% van de totale bevolking.

Het aandeel MOE-landers is over het algemeen wat groter in land- en tuinbouwgebieden. De Noord-Brabantse gemeente Zundert heeft met 3,0 procent relatief het grootste aandeel MOE-landers in haar bevolking. Daarna volgt Den Haag met 2,5 procent. In Aalsmeer en Maasdriel ligt dat aandeel net onder de 2 procent, zo toont onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) aan.