Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juli 2011

LTC is klaar voor de toekomst

LISSE – De vijf nieuwe all weatherbanen van de tennisvereniging LTC Lisse werden dinsdag 12 juli feestelijk in gebruik genomen door voorzitter Rob Greve. Het is een eerste stap in een professionaliseringsproces dat uiteindelijk moet leiden tot een echte tennishal. Onder het genot van een oesterbuffet lieten de leden van de Business Club Lisse (BCL) zich uitgebreid informeren over de geneugten van het tennis en sponsormogelijkheden van de banen.

Ruim 1.300 mensen zijn lid bij de LTC en zij maken intensief gebruik van de 17 banen. Het grootste deel van de leden (70%) is tussen 35 en 65 jaar oud, “Vaak zijn nieuwkomers bij de club voormalige voetballers van FC Lisse”, lacht Greve. Het hele jaar door worden er 24 toernooien en evenementen gehouden op het tennispark. De vijf nieuwe all weatherbanen zijn het hele jaar door bespeelbaar, zelfs na sneeuwval of een enorme stortbui. Met deze uitbreiding hoopt de voorzitter dat het ledental zal groeien naar 1.500 mensen. Dat moet mogelijk zijn, zeker gezien de plannen om over de all weatherbanen een tennishal aan te leggen.

Zo’n tennishal is een wens die de club al vijftien jaar heeft, maar waarvan pas kortgeleden duidelijk werd dat hier wel mogelijkheden voor zijn. Dit komt door het verdwijnen van de tennishal aan de Sportlaan; de lokale politiek riep vorig jaar het college van burgemeester en wethouders op om zich in te spannen elders een nieuwe tennishal te laten verschijnen. Greve verwacht dat de tennishal gerealiseerd is voordat het seizoen 2012 / 2013 van start gaat.

Greve: ‘We willen met name de jeugd stimuleren om te gaan tennissen. Om dit te realiseren hebben we voldoende trainers en baancapaciteit om de jeugd les te kunnen geven. Deze tennislessen geven we gratis, want de kosten zijn bij de contributie inbegrepen.’ De voorzitter liet tijdens de avond weten dat hij graag zou zien dat de kantine uitgebreid wordt, maar dat deze mogelijkheid direct in relatie staat tot de financiële beperkingen. ‘We willen een vergaderruimte aanbouwen aan de zijkant van de kantine, waarin de commissies en het bestuur kunnen vergaderen. Maar ook dat de wedstrijdcommissie dan haar werk op een rustiger manier doen tijdens toernooien.’

Het bedrijfsleven was uitgenodigd om de inwijding van de nieuwe banen mee te maken. Wat was het doel van de bijeenkomst? De voorzitter laat hierover geen misverstand bestaan: ‘Om te beginnen willen we contact maken met het bedrijfsleven. Bij onze club zijn nog heel wat advertentiemogelijkheden, die tot nu toe niet zo bekend waren. We hebben net een sponsorcommissie opgericht en willen meer inkomsten genereren.’ En als een echt gepassioneerde voorzitter gebruikt Greve het interview om ‘zijn’ vereniging goed te promoten: ‘Het is belangrijk om iedere dag minimaal dertig minuten te bewegen. Tennis is laagdrempelig en kost nog geen euro per dag.’ Voor meer informatie: www.ltclisse.nl.