Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2011

Geen angst voor onderzoek

LISSE – De angst voor de resultaten van een onderzoek naar de noodzaak van het realiseren van nieuwe bedrijventerreinen regeerde tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op dinsdag 13 september. Bij de discussie over het ‘Uitvoeringsprogramma Bedrijventerreinenstrategie Oostvlietpolder’ stelde commissielid Cor van Dijk (D66): ‘We weten hoe het met de bedrijventerreinen in Lisse staat. Komen de plannen voor Dever-Zuid op losse schroeven te staan door zo’n bedrijvenonderzoek?

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) sprak echter geruststellende woorden. ‘Uit onderzoek een aantal jaren geleden kwam naar voren dat we 143 hectare aan nieuwe bedrijventerreinen nodig hebben. De vraag is of dat getal nog klopt.’ De algehele verwachting is, dat de vraag naar nieuwe bedrijventerreinen veel lager is; hierdoor hoeven de gemeenten ook minder op zoek te gaan naar – al dan niet groene – locaties om die terreinen te realiseren. Brekelmans lichtte toe: ‘Als we bij Dever-Zuid voor woningbouw gaan, onttrekken we ook bedrijvenhectares aan het totaal in de regio.’ En hiermee gaat het totaal aantal hectare van bedrijventerreinen automatisch omlaag.