Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2011

Lankmoedig voor Zoeterwoude

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders staat niet meer negatief tegenover de komst van een detailhandelsvestiging op de Baanderij in Zoeterwoude. Uit de woorden van wethouder Bas Brekelmans (VVD) viel op te maken dat dit besluit wellicht is genomen, met in gedachten de eigen gemeentelijke plannen voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingsplannen.

Tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op dinsdag 13 september lichtte Brekelmans toe: ‘We zijn er met vertegenwoordigers van Holland Rijnland langs gereden en hebben de lokale situatie bekeken. Je moet niet altijd het dogma van ‘Het kan niet’ volgen en kijken naar de effecten voor de specifieke lokale situatie.’ Deze woorden getuigden van een hoge mate van grootmoedigheid, maar de hogere politieke achtergrond werden duidelijk uit de volgende woorden van de wethouder. ‘Als wij als Lisse in de regio vertellen waarom wij van een gebiedsregeling kunnen afwijken, willen we ook dat andere gemeenten luisteren. Dit is een wat empathischer opstelling; we luisteren naar de argumentatie en wat Zoeterwoude te vertellen heeft.’