Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Leegstand is een probleem

LISSE – Maar liefst 10% van de 150 winkels in het centrum staat leeg en dat is een zorgelijke ontwikkeling, zo oordeelde fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse). Hij riep het college van burgemeester en wethouders tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 8 september op om actie te ondernemen.

Ruigrok: ‘Het gaat slecht in de detailhandel en de toenemende handel van internet zorgt ervoor dat het nog slechter gaat. Er komen nog vier winkels leeg te staan. Ga met de stakeholders om tafel en bekijk hoe dit probleem kan worden aangepakt.’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) vond dit ‘een lastig probleem, dat overal voorkomt’ en stelde: ‘Naar verhouding hebben we 50% meer winkels dan elders, dus relatief hebben we er meer last van. Voor de overheid is het lastig hier wat aan te doen, want de markt en de pandeigenaren bepalen de prijzen.’

Toch heeft het gemeentebestuur al gesprekken gehad met enkele eigenaren van de panden. Brekelmans: ‘Zij hebben echter een autonome keuzemogelijkheid om de huurprijzen te laten dalen. Het wordt heel lastig om hier wat aan te kunnen doen, maar we pakken het wel als een project op.’ De wethouder hoopt dat een oplossing kan liggen in het voorstel om nieuwe winkelformules te realiseren in het centrum.