Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

‘Verkoop pand Foto van Kampen’

NOORDWIJK – ‘Verkoop het oude pand van Foto van Kampen zo snel mogelijk!’ Deze oproep deed commissielid L. van der Hulst (WNW/Liberaal Noordwijk) aan het college tijdens de vergadering van de commissie Dienstverlening, Wmo, Bestemmingsplannen (DWB) en Financiën, Sport, Greenport (FSG).

Hij reageerde op informatie uit de 4e herziening van de grondexploitatie Kerkstraat en constateerde dat de verwachte opbrengst van het pand met 55.000 euro naar beneden was bijgesteld. Van der Hulst: ‘De prijzen van dat pand worden er niet hoger op en ik zie niet in dat dit pand door de gemeente of een andere partij geëxploiteerd kan worden . Als het pand leeg blijft staan, heeft het consequenties voor de winkelpanden die ernaast staan.’ Wethouder Gerben van Duin liet weten dezelfde mening te zijn toegedaan: ‘We willen dat oude pand inderdaad zo snel mogelijk verkopen. We willen in dit gebouw geen nieuwe vorm van bijvoorbeeld detailhandel, maar willen dat het zo snel mogelijk verdwijnt.’