Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2011

Accountants houden gemeente in de gaten

LISSE – Het nieuwe accountantskantoor dat de Lissese financiën scherp in gaten zal houden, Deloitte, presenteerde zich tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 12 oktober. De accountants Ron Killeen en Annemieke van Duijn lieten weten dat ze met name de grondexploitatie en de nog te voltooien bouwprojecten onder de loep nemen.

Killeen informeerde de commissieleden dat de eerste kennismaking op het gemeentehuis goed bevallen is: ‘We hebben een flitsende meet en greet gehad. Wat de cijfers betreft, kijken we naar de grondexploitatie en de projecten: daar staat een fors bedrag op de balans. Dit vormt altijd een extra aandachtspunt bij onze controles, aangezien het verloop naar de toekomst toe wat onzeker is.’ Ook het voorzieningenniveau van de gemeente wordt gecontroleerd en de verslaggeving van de jaarrekeningen. Killeen deelde ook een compliment uit: ‘U bent ambitieus aangaande de digitalisering van de facturen, zowel waar het gaat om het betalen als het ontvangen van de nota’s van uw leveranciers.’