Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Bouwplannen onder de loep

TEYLINGEN – De politiek gaat alle toekomstige bouwprojecten kritisch bekijken op hun haalbaarheid. De vele bouwplannen die soms jaren oud zijn, voldoen waarschijnlijk niet meer aan de huidige economische situatie en toekomstige woonmarktwensen. Vorige week trokken de inwoonsters Magda Langemaire en Kiki Duinhoven luid aan de politieke bel. Met effect, want tijdens de commissie Ruimte van dinsdag 11 oktober gaf wethouder John Stuurman aan dat er een tussentijdse evaluatie komt.

Stuurman stelde: ‘We zetten een traject uit om te discussiëren hoe we met de nieuwe situatie van bouwen en wonen om kunnen gaan. Daar waar mogelijk is, willen we dingen wijzigen. Het is niet mogelijk om dingen te veranderen die al zijn ingezet; zo werkt het niet.’ Hij deed een oproep naar de commissieleden: ‘Als u visionaire mensen kent die weten over de trends in de woningbouw, dan houden we ons aanbevolen. We hebben alle hulp nodig, want we moeten hier heel goed over nadenken.’ In november en december gaat de politiek praten over mogelijke aanpassingen van de bouwplannen en dan wordt ook gekeken naar hoe deze plannen passen in de regionale woningmarkt. Commissielid Joost Koomen (D66) kon het niet snel genoeg gaan. ‘Ik sta te popelen om die discussie te voeren; laten we dat inderdaad voor januari (2012) doen.’