Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2011

Chronisch

Column: De waan(zin) van de week

Een snelheidsslot voor mensen die te hard rijden; dat is het nieuwste plan om automobilisten als makke schapen in het gareel te krijgen. Mag ik een voorstel doen? Bouw bij notoire snelheidsdrukkers op de linkerkant van de weg ook een slot in, zodat voorkomen wordt dat ze naar links kunnen gaan. Bijkomend voordeel is dan, dat deze mensen überhaupt niet meer de weg op kunnen.

De klok tikt almaar verder; volgende week om deze tijd vieren we een feestje omdat we met z’n zeven miljarden zijn. Ook de wintertijd doet haar intrede, maar als eerste komt de bijeenkomst van de zeventien eurolanden langs. Bij de twintigste(!) vergadering van de politici die tot een alomvattende oplossing moet leiden, moeten nu toch eindelijk spijkers met koppen geslagen worden.

Net voor het passeren van de deadline, gebruik ik deze blog om wat tips te geven aan de dames en heren. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden: een chronisch uitgavenpatroon kan niet opgelost worden door er meer geld in te steken. Verklaar Griekenland failliet, zet Spanje en Italië onder curatele en zorg voor verscherp toezicht op landen als Frankrijk, Portugal en Ierland. De Grieken mogen de euro nog gebruiken als munteenheid, maar de waardering van de euro mag alleen bestaan gerelateerd aan landen die niet failliet verklaard zijn of onder curatele staan. Op deze manier ontneem je de beurshandelaren om extreem te handelen in en gokken met de euro en keert de rust weer terug op de beurzen.

De komende maanden en jaren kan Griekenland dan gebruiken om de fouten in haar economisch en financieel systeem op te lossen, net zoals Argentinië dat heeft gedaan in de jaren ’80. En met dat land is het ook goed gekomen.

Wikileaks staat ondertussen op het punt van instorten. De immense druk van de Amerikaanse overheid op bedrijven als Visa en Mastercard heeft ertoe geleid dat zij geen gelden meer overmaken naar Wikileaks. De klokkenluiderssite wordt nu gelijk geschakeld met terroristische organisaties als de ETA en Hamas. Terwijl het aankaarten van misstanden het enige was wat deze site gedaan. Geachte dames en heren van de Nobelprijsjury: hoe blij bent u nog dat u president Obama een Nobelprijs hebt gegeven?

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Bohdan Osadchuk (91): Pools-Oekraiens journalist en historicus
Moammar al-Qadhafi (69): Libisch dictator
Morris Tabaksblat 974): Nederlands bestuurder
Anis Mansour (86): Egyptisch schrijver
Drikus Veer (93): Nederlands motorcoureur
Cock de Jong (55): Nederlands gitarist
Robert Pierpoint (86): Amerikaans journalist en correspondent
Hans Versteegt (83): Nederlands orgelbouwer
Herbert Hauptman (94): Amerikaans wiskundige en Nobelprijswinnaar
Henk Pleket (74): Nederlands zanger (De Havenzangers)
Norrie Woodhall (105): Brits toneelspeelster

Het woord van de week: Piggelmee.