Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

CNB opnieuw vertraagd

LISSE – Het CNB-project heeft opnieuw vertraging opgelopen. Een aantal maanden geleden stelde het college van burgemeester en wethouders nog vol verwachting dat de gemeente uiterlijk 1 oktober samen met projectontwikkelaar Proper Stok en woningbouwcorporatie Stek de handtekeningen onder een overeenkomst zou zetten. Maar 1 oktober kwam en ging en een contract werd niet ondertekend. Desgevraagd liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 4 oktober weten dat de partijen nog altijd in gesprek zijn.

‘Het kan nog altijd goed gaan’, stelde Brekelmans. ‘Proper Stok moet er met de woningbouwcorporatie Stek uitkomen over de aanschaf van 23 woningen, die Stek in een keer moet betalend. Als ze er niet uit komen, zal Proper Stok niet met het project beginnen.’ Oorspronkelijk was afgesproken dat Proper Stok een vergoeding zou betalen op het moment dat er geen contract ondertekend was op 1 oktober. Toch hoeft dit nog niet te gebeuren, zo informeerde de wethouder. Uitstel is gevraagd en gegeven tot 1 november. ‘Het is belangrijk dat Proper Stok en Stek uit deze onderhandelingen komen, zodat Proper Stok kan beginnen met de bouw’, aldus Brekelmans.

Aan de gemeenteraadsleden stelde de wethouder vervolgens: ‘Er resteerden nog een aantal details. Tegen het einde van september heeft Proper Stok ons verzocht de datum van 1 oktober te verschuiven naar 1 november 2011, omdat eerdere afronding van de stukken voor hen intern niet haalbaar was. Wij zijn in aanleg bereid om hierin mee te bewegen, maar stellen daarbij wel de voorwaarden dat alle details dan eerst ook afgehandeld zijn en ondertekening is gepland. Zodra hierover duidelijkheid bestaat zal het college een besluit nemen over de datum en de raad hierover informeren.’