Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Fijne schnabbel Harry Groen

NOORDWIJK – De toeristen en inwoners van Noordwijk-Binnen kunnen sinds enkele maanden ‘genieten’ van een betaald parkeren regime. Dit beleid is ingevoerd als maatregel om ervoor te zorgen dat J. van den Broek, eigenaar/grootaandeelhouder van Digros-winkels wilde investeren in een nieuwe supermarkt met daaronder een parkeergarage. Nu wordt echter de schijn gewekt dat voormalige burgemeester Harry Groen nog verdere belangen had. Of in ieder geval beloond wordt voor zijn trouwe inzet.

De oud-burgemeester informeerde het college van burgemeester en wethouders op 4 oktober dat hij zaakwaarnemer is geworden voor J. van den Broek. De huidige bestuurders lijken hier geenszins blij mee te zijn. In een formeel schrijven stelt de waarnemend burgemeester Lokker: ‘Het is in dergelijke situaties gebruikelijk en gewenst, om bij de keuze van onderwerpen in een zaakwaarnemerschap de dossiers die betrekking hebben op de gemeenten Noordwijk onaangeroerd te laten. Immers, ongewild zou, ondanks goede voornemens daartoe, toch de indruk kunnen ontstaan van niet integer handelen. Wij gaan er vanuit dat de heer Groen dezelfde mening is toegedaan en dat hij daarom geen bemoeienis heeft of zal krijgen met dossiers die de gemeente Noordwijk raken.’