Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2011

Laatste obstakels Binnengebied Heereweg uit de weg geruimd

LISSE – Alle obstakels om het Binnengebied Heereweg te ontwikkelen zijn uit de weg geruimd. Dankzij de bemiddeling van wethouder Bas Brekelmans (VVD) hebben de drie overgebleven bezwaarmakers ingestemd met enkele aanpassingen in het bouwplan en de hoogte van de schadevergoeding. Dinsdag 11 oktober gaf de wethouder meer informatie prijs.

‘Ik heb het mediationtraject tussen Castien en de drie omwonenden opgestart en we hebben diverse gesprekken gevoerd. Deze week is de derde handtekening gezet. Alle bezwaarschriften zijn weg en de zaken voor de planschade zijn geregeld.’ Deze planschade wordt uitbetaald voor zaken als minder lichtinval. Daarnaast wordt maatwerk verzorgd om aanpassingen uit te voeren. Dan gaat het bijvoorbeeld om het bijplaatsen van een hekje of het lager uitvoeren van een muurtje.’

Brekelmans is enthousiast: ‘Er is een onherroepelijke bouwvergunning afgegeven en Castien kan morgen al beginnen met het bouwen van 26 kleinere appartementen, waarvan twintig in de sociale sector.’

Zo snel zal het echter niet gaan, want na al die jaren wachten blijkt de exploitatie van het project een probleem te zijn. De gemeente is met Castien in overleg om een reikende hand te geven. De VVD-wethouder: ‘We denken aan het opstellen van een vereveningsfonds voor sociale woningen. In dit project bouwt Castien meer dan 30% sociaal, maar elders worden villa’s gebouwd en minder dan 30% gerealiseerd. Het fonds verevent deze situatie: als de een minder dan 30% bouwt, moet hij geld bijleggen. De andere partij krijgt juist geld voor haar inspanningen.’ Het college legt binnenkort een voorstel met betrekking tot de oprichting van een vereveningsfonds voor aan de gemeenteraad.