Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2011

Rotonde zoekt naam

LISSE – Het gemeentebestuur gaat hard nadenken over een geschikte naam voor de enige rotonde die het dorp rijk is. Dit voorstel van fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) werd warm omarmd door het college tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 13 oktober.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) vond het een ‘sympathieke suggestie’ om de rotonde een naam te geven. ‘Dat betekent dat we een bordje bij de rotonde moeten zetten. Ik zal kijken op welke wijze we dat formeel vorm moeten geven.’ Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) spitste de oren: ‘Hebben we met 40.000 euro wel voldoende geld hiervoor in kas in het potje ‘Bordjes’?’ Dit leidde tot lacherige reacties. Burgemeester Corrie Langelaar suggereerde: ‘Misschien kun je een stukje van het bord van de Engel afhalen. Dat kost niks.’

Commissielid Bert Verdoes (PvdA) ging breder op de zaak in. ‘We hebben het over de naamgeving van een rotonde, maar hoe zit dat met de naamgeving van bruggen in Lisse? Langelaar, die ongetwijfeld in een goed humeur was, fluisterde naar haar buurman Van Zelst: ‘De Ad van Zelst brug!’ De wethouder liet de raad echter weten: ‘Een stalen brug krijgt de naam stalen brug en wellicht krijgt de rotonde de naam ‘rotonde’.

Het is duidelijk dat de politiek inspiratie van de bevolking nodig heeft. Daarom is het wellicht een goede suggestie om de wethouders tijdens het wekelijkse twitteruur op dinsdag (13:00 uur tot 14:00 uur) te informeren over goede naamsuggesties voor zowel de rotonde als de bruggen in het dorp.