Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2011

Steun voor eigen bijdragen

LISSE – De politieke partijen staan grotendeels achter de plannen om eigen bijdrages in te voeren voor Wmo-voorzieningen en de kosten voor woningaanpassingen. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 12 oktober.

Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) liet aan duidelijkheid niets te wensen over: ‘De kosten nemen toe en de eigen bijdragen zijn alleszins verdedigbaar. De vraag staat centraal en niet het aanbod.’ Commissielid Hans Boekestein (Nieuw Lisse) waarschuwde wel dat de privacy van de mensen in de gaten gehouden moet worden.

Commissielid Bas van Riel (D66) steunde het voorstel: ‘Kijk ook wat de hulpvrager fysiek, sociaal en financieel zelf kan doen, maar de kwetsbaren in onze samenleving moeten op ons kunnen blijven rekenen.’ Deze laatste oproep werd gedeeld door het CDA en SGP/ChristenUnie en ook de PvdA steunde de ISD-aanpassingen.