Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Voorronde Beste Biertapper van Nederland

VOORHOUT – Wie wordt de beste biertapper van Nederland? De beste lokale tappers, werkzaam in de horeca, kunnen zich op maandag 24 oktober meten in de voorronde. Die middag strijden zij om door te gaan naar de landelijke finale.

Bier tappen is oude professie, waar niet licht over gedacht mag worden. De schuimkraag mag niet te dik, maar ook weer niet te dun zijn. De glazen dienen helder gespoeld en op de juiste manier onder de tap (vast) gehouden te worden. En het maakt nogal verschil of je het koninklijke vocht in een fluitje of een vaasje tapt. De Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Bollenstreek) organiseert deze voorronde voor dit initiatief van de stichting Tapwedstrijden.nl. Vijftig finalisten van de lokale voorrondes strijden uiteindelijk om een finaleplaats op de vakbeurs BBB in Maastricht in 2012.

Gepassioneerde tappers die graag Nederlands Kampioen willen worden, kunnen zich via 06 5137 5578 of bollenstreek@khn.nl nog aanmelden voor de voorronde die in Grand Cafe de Toog (Herenstraat 106) plaatsvindt. Publiek is ook van harte welkom; de zaal is open vanaf 13:00 uur en het evenement begint om 14:00 uur. Meer informatie: www.tapwedstrijd.nl.