Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

Bagger in Blokhuis

LISSE – ‘Het slechte onderhoud van het plaveisel in Blokhuis doet de politieke gemoederen hoog oplopen. Gemeenteraadslid Andre Bostelaar is het zat om iedere keer geconfronteerd te worden met vieze troep in de locatie wat het pareltje van het Lissese winkelcentrum zou moeten zijn. Al een jaar lang vraagt hij aandacht om deze zaak en woensdag 18 januari kaartte hij het weer aan in de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën. Een daaropvolgende email van wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) schoot Bostelaar in het verkeerde keelgat.

Van Zelst stelde in de mail: ‘Ik kan u meedelen dat het gedeelte van Blokhuis vanaf Albert Heijn tot de Dekamarkt op maandag 30 januari zal worden gedaan. Het gedeelte van Blokhuis van de Dekamarkt tot aan de Kanaalstraat is reeds gedaan door het schoonmaakbedrijf dat door Blokhuis Beheer B.V. is ingehuurd, aangezien het om hun eigendom aldaar gaat.

Bostelaar reageerde als door een wesp gestoken: ‘Het gedeelte van Blokhuis Beheer is NIET schoon gemaakt. Het plaveisel is nog steeds bagger! Er is gewoon niets gebeurd! Wat hebben een dure citymanager, koopstroomonderzoeken en een projectleider Leegstand voor zin als aan een aantal elementaire zaken voor een winkelcentrum niet wordt voldaan?’ De wethouder heeft naar aanleiding van deze mail contact gezocht met Blokhuis Beheer B.V. en kreeg te horen dat dit bedrijf eens per drie maanden de boel schoon houden en onderhouden. ‘Ik kan er niets anders van maken.’ Hij nam het aanbod van Bostelaar aan om samen een ‘rondje Blokhuis’ te maken.