Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

Bloemenmozaïeken tijdens corso

LISSE – Het gaat er dit jaar echt van komen: door het hele dorp verschijnen bloemenmozaïeken. Tijdens een bijeenkomst in Nexxt 1 kwamen dinsdag 24 januari ruim 70 mozaïekminnaars samen om zich te laten informeren over deze activiteit.

Medeorganisator Theo Borgert, die tevens de avond leidde, liet weten: ‘Als er een corso door je dorp rijdt, horen daar ook mozaïeken bij. We hebben nu al veertien aanmeldingen om een mozaïek te maken. We gaan dus door met dit initiatief en het zal niet een eenmalig initiatief zijn.’ De aanwezigen gaven desgevraagd aan dat ze niet wilden dat de mozaïeken volgens een bepaald thema moesten worden opgesteld. Reclamemozaïeken zijn echter uit den boze.

De organisatie gaat voor de mozaïeken ook een fietsroute en solexroute opzetten. Peter Kortekaas liet weten dat de uitzendkrachten van het bloemencorso extra bloemen gaan snijden voor de mozaïeken. Wel werd een waarschuwing gegeven: ‘Als er een tekort aan bloemen is, dan gaat het corso voor!’

De mozaïekmakers mogen donderdag 19 april tussen 17:00 uur en 20:00 uur hun mozaïekbord van 1 bij 2 meter ophalen, samen met zes kratten met verschillende kleuren hyacinten. De deelnemers kunnen prijzen winnen in de volgende categorieën: Fijnsteek, Grofsteek, Strooimozaïek, Open categorie, Straatversiering met bloemen, Jeugdmozaïek tot en met 12 jaar en Jeugdmozaïek tot en met 17 jaar.

Alle aanwezigen kregen nuttige tips van twee ervaren mozaïekmakers van de jaarlijkse Bloemendagen in Limmen. ‘De voorbereidingen voor een mooi mozaïek duren zomaar een week’, vertelde John Scheepmaker. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 21 april om 17:00 uur. Voor meer informatie: www.bloemenmozaieklisse.nl.