Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

College beknibbelt op FloraHolland ontsluiting

OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders wil maximaal 800.000 euro investeren voor de nog aan te leggen op- en afrit FloraHolland aan de A44. In een projectgroep met Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, FloraHolland en de gemeente Katwijk was afgesproken dat Oegstgeest een miljoen euro zou bijdragen. Het college wil dit bedrag naar beneden bijstellen ‘op basis van inwoneraantallen’. Dit blijkt uit een ambtelijk stuk dat donderdag 16 februari besproken wordt.

In het stuk staat onder meer: ‘Het vrachtverkeer van en naar FloraHolland drukt een behoorlijk zware stempel op de leefbaarheid en het verkeersbeeld op de Rijnzichtweg. Het is zowel in het belang van de gemeente Oegstgeest als de gemeente Katwijk als hierin verbetering komt. Een mogelijke oplossing is een af- en oprit, rechtstreeks vanaf de A44 aangesloten op het veilingterrein van FloraHolland. Indien geen bijdrage wordt geleverd, is het mogelijk dat er geen aansluiting wordt gerealiseerd.’

Tijdens een vergadering op 10 februari 2011 ging de portefeuillehouder van de gemeente Oegstgeest ‘in principe’ akkoord met een bijdrage van een miljoen euro. Katwijk zou twee miljoen bijdragen. Het college heeft nu echter besloten dat de bijdrage van Oegstgeest beperkt moet blijven tot 800.000 euro. Oegstgeest heeft namelijk 22.767 inwoners en Katwijk beschikt over 62.044 inwoners. Het is een opmerkelijk besluit, want de Provincie Zuid-Holland is nog niet op de hoogte gesteld van dit voornemen. De komende tijd zal uitwijzen of de regio dit veranderde standpunt ten opzichte van de gewekte verwachtingen klakkeloos zal accepteren.