Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

Fusiespook uit de fles

OEGSTGEEST – Langzamerhand worden de politieke geesten rijp gemaakt voor een gemeentelijke fusie. Het onderzoek dat de bollendorpen Teylingen, Noordwijk, Lisse en Hillegom uitvoeren om te kijken of één gemeenschappelijke bollengemeente de beste optie voor de toekomst is, raakt ook een Oegstgeestse zenuw.

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat een onderzoek wordt ingesteld naar de beste vormen van samenwerking met andere gemeenten. De voorstanders, Leefbaar Oegstgeest en de VVD, grijpen de bezuinigingen en vergrijzing aan als redenen voor het mogelijk aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden. CDA en Progressief Oegstgeest moeten echter niets weten van een verregaande samenwerking en vinden dat dit een eerste stap is richting een gemeentelijke fusie.