Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

‘Huurwoningen aanbieden vorm van zelfkastijding’

LISSE – De plannen om bovendeel van het pand aan de Kanaalstraat 33 (boven Schulte Herenmode) om te vormen tot zeven huurappartementen, vindt een willig oor bij de commissie Welstand. Eigenaar Robert van der Mark wil daarbij de naastgelegen arbeiderswoning en pakhuis aan de Van de Veldstraat betrekken. De bouwplannen zijn opgesteld door zijn zoon Cees van der Mark, architect in opleiding en eigenaar van het BureauCees.

Van der Mark senior liet de commissie weten: ‘Ik heb dit gekocht uit liefde voor het pand. Nu zijn de woningen eigenlijk te klein en slecht geïsoleerd. De geplande appartementen zijn ruimer, met een liftvoorziening: zo heeft iedereen er lol van.’ Aan de buitenkant van het pand komen wel veranderingen; de dakkapellen worden veranderd in een brede laag ramen op de kap. Ook worden de ramen op de kop van het pand en aan de zijkant groter gemaakt.

Commissielid Reinier Witteveen liet weten dat de algemene indruk van het plan positief is. ‘Maar het plan heeft een zekere impact op het omliggende gebiedje en daarom stuur ik dit voorstel door naar de grotere commissie Welstand die in Rotterdam zitting heeft.’ De kans is echter groot dat ook deze commissie de bouwplannen gunstig beoordeeld. Vervolgens moet nog de Monumentencommissie haar oordeel geven, waarna de bouwplannen officieel bij de gemeente worden ingediend en de bezwaarprocedures starten. Van der Mark lachte: ‘We hopen dat dit project binnen anderhalf jaar klaar is, want huurwoningen aanbieden is een vorm van zelfkastijding.’