Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 februari 2012

Kritiek op Kanaalstraat 33 plannen

LISSE – De plannen om het bovendeel van het pand aan de Kanaalstraat 33 (boven Schulte Herenmode) om te vormen tot zeven huurappartementen, worden niet enthousiast ontvangen door de Monumentencommissie. Eigenaar Robert van der Mark wil daarbij de naastgelegen arbeiderswoning en pakhuis aan de Van de Veldstraat betrekken. De bouwplannen zijn opgesteld door zijn zoon Cees van der Mark, architect in opleiding en eigenaar van het BureauCees.

De kritiek was hevig: de ramenrij op het dak moest het ontgelden en werd vergeleken met de verkeerstoren van Schiphol. Het dak zou teveel door de ingreep aangetast worden. De initiatiefnemers werd geadviseerd om de bestaande dakkapellen te vergroten om zo meer licht en ruimte te creëren.

Dat de Stichting Dorp Stad en Land de plannen voor Kanaalstraat 33 ‘geniaal’ vond, maakte op de commissieleden geen indruk. De ingreep in het dak van het monument moet ondergeschikt zijn aan het monument. En volgens de commissieleden was dit niet zo.’ Vader en zoon Van der Mark moeten dus terug naar de tekentafel.