Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

Plan4 kunstenaars schilderen muur

LISSE – De buitenmuur van het Julianapaviljoen moet nodig opgepimpt worden en daarom bedacht het management van de Bloembollententoonstelling Keukenhof dat een muurschildering hiervoor een goede maatregel zou zijn. Vorige week kregen de kunstenaars van Plan4, Iet Langeveld en Wout Ruigrok, de opdracht om deze muurschildering te realiseren.

Ze zijn blij met deze opdracht en leggen uit dat de muur zelf (58 m2) een beschildering krijgt met veel lucht en land. De kunstenaars maken 19 panelen in allerlei soorten en maten om aan deze muur te monteren. Een handvol van deze panelen wordt beschilderd door Paspartoe-kunstenaars van de Willem van den Bergh Stichting; dat zijn kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Deze panelen worden woensdag 15 februari door de Paspartoe-kunstenaars gecreëerd. In de periode tot de opening van Keukenhof schilderen Ruigrok en Langeveld de overige panelen. Het eindresultaat wordt zaterdag 24 maart onthuld.