Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2012

Uitlenen ladderwagen roept emoties op

LISSE – ‘Is de veiligheid van de inwoners wel gewaarborgd, nu de ladderwagen van de brandweer is uitgeleend aan het korps in Gouda?’ Deze verontruste vraag stelde commissielid Jeanet van der Laan (Nieuw Lisse) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien op woensdag 8 februari.

Ze liet ook weten: ‘In januari was een autoladder nodig voor een reanimatie. Het duurde heel lang voordat die auto er was. Is er een relatie met het uitlenen van onze ladderwagen aan Gouda?’ Interim-burgemeester Lies Spruit erkende dat dit onderwerp emotioneel beladen was. De reden voor het uitlenen ligt in het feit dat de brandweer Lisse nu onderdeel maakt van de regionale brandweer. ‘Alles is onderdeel geworden van een regio en daar worden besluiten genomen om materialen elders in te zetten. Die ladderwagen komt over twee weken weer terug, maar hij kan later ook weer opnieuw ergens anders worden ingezet.’ Ze verzekerde dat de inwoners in Lisse niet in gevaar mochten komen: ‘Het kan niet zo zijn dat de gezondheid of veiligheid van bewoners in het geding komt door dit soort besluiten. Of die ladderwagen er wel of niet is; er moet op een adequate manier hulp verleend worden.’