Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

We zien het met Ziut

LISSE – Het bedrijf Ziut onderhoudt voortaan alle openbare verlichting in het dorp. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) ondertekende dinsdag 31 januari een overeenkomst met Marco Slingerland, vestigingsmanager van de onderneming.

Van Zelst liet weten: ‘Kapotte verlichting wekt een hoog irritatiegehalte op bij de inwoners. Tot nog toe werd het onderhoud ad hoc uitgevoerd door Ziut en met deze overeenkomst formaliseren we onze relatie. Ze doen het al heel lang, weten de weg in Lisse en zijn er dus van op de hoogte waar de draadjes hangen. Op die manier hoeven we geen nieuwe speler in te werken. We verwachten van het bedrijf dat voortaan de storingen nog sneller worden opgelost.’

Voortaan rijdt eens per twee weken een ladderwagen door het dorp om de armaturen te controleren. Bij noodklachten kan de onderneming ook opgeroepen worden. De storingen van kabels onder de grond blijven overigens in beheer van Liander. Voor de overeenkomst hoeft de gemeente geen Europese aanbesteding te laten uitvoeren, informeerde de wethouder desgevraagd. ‘Het gaat hier om een bedrag van 2.500 euro per maand en dat valt niet onder een Europese aanbesteding.’ Inwoners kunnen klachten over foute verlichting melden via: 0252 433 222 of per email: gemeente @lisse.nl.