Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2012

Beursvloer gaat voor tweede editie

LISSE – Na de succesvolle eerste editie wordt op 14 november een nieuwe Beursvloer Bollenstreek Noord georganiseerd. Op die dag kunnen verenigingen en stichtingen uit Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom hun diensten aanbieden en een wederdienst terugvragen. Van de andere kant doen bedrijven en overheidsinstellingen hetzelfde. Tijdens de beurs moeten vraag en aanbod bijeen komen. Dinsdag 6 maart was de officiële lancering van de website www.beursvloerbollenstreeknoord.nl.

De beursvloer is een samenkomst van vraag en aanbod, zonder dat er geld aan te pas komt. Bedrijven sponsoren een vereniging door bijvoorbeeld de inzet van personeel, maar vragen wel een tegenprestatie. Bij de eerste editie werden in twee uur tijd 117 matches gerealiseerd. Om de stichtingen en verenigingen beter op de beurs voor te bereiden, zodat duidelijk is wat gevraagd en aangeboden kan worden, kunnen de vrijwilligers deelnemen aan workshops. Hans Lommerse, vice-voorzitter van de Lions Club Bollenstreek liet hierover weten: ‘Hier leer je hoe te handelen op de beursvloer, zonder dat je je richt op het geld.’ De workshops vinden plaats op 1 oktober (gemeentehuis Lisse), 2 oktober (Hoeksteen te Hillegom), 3 oktober (Duinpan in De Zilk) en 4 oktober (gemeentehuis Noordwijkerhout).

Een voorbeeld van een geslaagde match was dat een bedrijf de sloot bij een speeltuinvereniging uitbaggerde. Als tegenprestatie mochten alle kinderen van de werknemers een dagje struinen in de speeltuin. De drie gemeenten en de Lions Club gaan ervan uit dat het aantal vraagstellingen (in 2010 maar liefst 266) ruim overtroffen wordt. Ook moet het mogelijk zijn om het aantal matches te vergroten. Na een druk op de muisknop door drie wethouders en de Lionsbestuurders ging de website www.beursvloerbollenstreeknoord.nl de lucht in.