Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2012

‘Deltrust wordt gewoon killing’

OEGSTGEEST – Deze woorden kwamen van commissielid Rob Braun (Transparant Oegstgeest), die zich tijdens de vergadering van de commissie Ruimte ernstig zorgen maakte over de voortgang van het bouwproject Nieuw-Rhijngeest. De tijd dat de gemeente met een grote glimlach samen door één deur kan met Deltrust lijkt voltooid verleden tijd, want de gemeente stuurt tegenwoordig de ene na de andere aangetekende brief naar het ontwikkelbedrijf.

Braun: ‘De gemeente sloot vier jaar geleden een contract met Deltrust, maar ik maak me zorgen over de voortgang van dit proces. De Deltrust-band waar we in zwemmen zit vol met grote gaten. Deltrust wordt gewoon killing.’ Commissielid Van Dijk (Leefbaar Oegstgeest) deed er een schepje bovenop: ‘Nu blijkt dat Deltrust pas de grond gaat afnemen op het moment dat 70% van de woningen verkocht is. Maar dat is nieuw voor ons en we maken ons hier grote zorgen over. Ze kunnen gewoon een verschrikkelijk plan opstellen, waarbij niemand een woning wil kopen.’

Wethouder De Ridder probeerde de onrust weg te nemen. Met Deltrust zijn we verwikkeld in een stevig gesprek. De doelstelling is om daar zo snel mogelijk uit te komen. De discussie gaat erom dat Deltrust per deelgebied de rente bepaalt, zodra de gemeente haar deel van de overeenkomst heeft uitgevoerd.’ Braun was scherp, want hij constateerde dat Deltrust juist blijft weerleggen dat de gemeente de zaken volledig heeft uitgevoerd: ‘Dat is nu juist het strijdpunt. Dus komen er weer nieuwe advocaten aan te pas?’ De wethouder moest deze vraag met een ‘ja’ beantwoorden.