Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 maart 2012

Nieuwe nieuwe naam Rooversbroekbrug

LISSE – Een van de 21 bruggen die in december een nieuwe naam heeft gekregen, mag zich verblijden met een naamswijziging. Dit komt na protest van de Vereniging Oud Lisse (VOL); de overgang die voorheen ‘Poelbrug’ heette, gaat voortaan door het leven als ‘Rooversbroekbrug’. Ook worden de bouwjaren van twee bruggen gewijzigd, zo maakt het college van burgemeester en wethouders bekend op dinsdag 6 maart.

De heer Van Kampen had 21 historische bruggen uitgebreid onderzocht en aan al deze waterovergangen een naam gegeven. Dat was deels tegen het zere been van de VOL; de vertegenwoordigers hiervan vonden dat zij te weinig bij de besluitvorming waren betrokken. Ook waren ze het oneens met enkele namen en bouwjaren van de bruggen. In gezamenlijk overleg tussen wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse), Van Kampen en de VOL is dan toch besloten een naamswijziging door te voeren.