Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 maart 2012

Scenic

De waan(zin) van de week

In mijn jeugdige enthousiasme kocht ik een keer een auto met een automaat. Anderhalf jaar lang bepaalde dat kreng wanneer er doorgeschakeld werd. Met als gevolg dat, wanneer je reed met een snelheid van 50 kilometer per uur op de teller, de computer continue een versnelling hoger en weer een versnelling lager schakelde. Met al het gebonk van dien.


Na anderhalf jaar gaf de automaat van deze Renault Scenic er de brui aan en werd het tijd voor een nieuwe auto. Maar sinds die tijd valt het me op hoeveel Renaults Scenic er wel niet op de weg rijden. En het lijkt wel of ze net altijd voor me zitten. Daarom heb ik een testje gedaan: de afgelopen week hield ik van maandag tot en met vrijdag een camera bij de hand, zodat een foto gemaakt kon worden op het moment dat er een Renault Scenic voor m’n auto reed. Uiteraard werd de foto gemaakt door (een van) de bijrijders.


Warempel, om een Oudnederlands woord te gebruiken. Iedere dag, van maandag 5 maart tot en met vrijdag 16 maart, reed er een Renault Scenic voor mijn neus. OK, je hebt er verder niets aan en het is een totaal zinloos onderzoek, maar geniet van de collage.De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Faith Brook (90): Brits actrice
Gloria Sachs (85): Amerikaans modeontwerpster
Karl Roy (43): Filippijns rockzanger
Namik Abbasov (47): Russisch moordverdachte
Huib Eversdijk (78): Nederlands politicus
Estanislau Basora (85): Spaans voetballer
John Demjanjuk (91): Oekraïense oorlogsmisdadiger
Haim Alexander (96): Duits componist

Het woord van de week: Snoggen.