Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2012

Fietspad Sassenheim naar Voorhout heet hangijzer

TEYLINGEN – De klankbordgroep en wethouder John Stuurman (D66) zijn op donderdag 29 maart met de koppen tegen elkaar gegaan. De gemoederen liepen dermate hoog op, dat de wethouder de vergadering voortijdig verliet, zo laten ingewijden weten.

De leden van de klankbordgroep verweten de wethouder dat de gemeente ‘verkeerde en onvolledige informatie had gestuurd’. Vervolgens kwam een van de leden met het voorstel om een negatief advies te geven over de komst van het fietspad. Nadat dit voorstel door een aantal leden van de klankbordgroep werd ondersteund ontstak volgens de aanwezigen de wethouder in grote woede. Hij liet weten dat zo’n negatief advies niet tot de opdracht van de klankbordgroep behoorde, maar zijn woorden werkten averechts. Steeds meer leden van de klankbordgroep keerden zich tegen het standpunt van de wethouder, waarna hij de vergadering – samen met vijf ambtenaren – verliet.

Binnen drie weken brengt de klankbordgroep een advies uit aan het college van burgemeester en wethouders. De wethouder heeft de gemeenteraad echter al een mededeling gestuurd, waarin staat dat de klankbordgroep is opgestapt. Wat hem betreft kan het college dus doorgaan met de planning van het fietspad. Of de klankbordgroep het hierbij laat zitten, valt sterk te betwijfelen.