Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2012

Flitspalen weg

OEGSTGEEST – De gehate flitskasten op de kruising President Kennedylaan / Haaswijklaan / Irislaan verdwijnen. De reden hiervoor is, dat het Openbaar Ministerie het beheer en eigendom van alle flitspalen in Nederland over wil nemen.

Bovendien worden alle flitspalen gedigitaliseerd, zodat deze 24 uur per dag automobilisten en motoren kunnen fotograferen. Het Openbaar Ministerie heeft echter geen interesse om deze Oegstgeestse flitskasten over te nemen. Volgens het ‘Beheerplan verkeersregelinstallaties 2012’, is de officiële reden voor deze desinteresse, dat er in de periode tussen 2006 en 2010 maar vier ongevallen met materiele schade zijn geregistreerd.

De ware reden is echter verderop in de tekst te lezen; de flitskasten zijn niet winstgevend genoeg: ‘Mogelijk heeft de aanwezigheid van flitskasten een preventieve functie (waarbij verkeersdeelnemers vanwege het risico op een boete hun gedrag aanpassen). Maar dit valt niet hard te maken.’ Al een tijd lang bevinden zich in deze flitskasten geen filmpjes meer, zo bevestigde het ambtelijke verslag. ‘De vraag is hoe lang geheim kan worden gehouden dat de aanwezige flitskasten geen camera bevatten.’ De flitspalen worden deze zomer verwijderd.