Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2012

GPS tracker voor vrijwilligers

LISSE – De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die drie dagen lang een GPS-tracker op zak willen houden als zij de deur uitgaan. Op deze manier kan een beter inzicht gekregen worden in de looproutes van de bezoekers van het winkelcentrum. Ook kunnen inwoners en bezoekers van het winkelcentrum een enquêteformulier invullen op: http://www.lisse.nl/Def/Enqute-Dierbaarheid.html?highlight=enquete. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt voor de nog op te stellen nota ‘Sfeergebieden 2012’.

Ambtenaar Renate van de Nes informeert: ‘Deze nota zal het uitgangspunt zijn voor het opstellen van een herkenbare profilering van Lisse Centrum als centrum van de Bollenstreek in en buiten het bollenseizoen.’ Over de GPS-tracker laat Van de Nes weten: ‘De GPS-tracker krijgen de vrijwilligers van ons en ze houden die drie dagen bij zich.’ Het apparaat moet aangezet worden, zodra de vrijwilliger de deur uit gaat. Op die manier komt de gemeente te weten hoe het centrum wordt gebruikt. Niet alleen waar het gaat om de dagelijkse routine van het boodschappen doen, overigens. Het gaat dan ook om zaken als het uitlaten van de hond, het naar school brengen van de kinderen of een fietstochtje. De ambtenaar: ‘Daarnaast vragen wij de GPS-deelnemers hun indrukken op te schrijven en vast te leggen op foto. Met al deze informatie krijgen wij een goed beeld van het gebruik én de waardering van de openbare ruimte van het Centrum van Lisse.’

De enquête die door iedereen ingevuld kan worden stelt onder meer vragen over de achtergrondgegevens. ‘Hoe lang woont u in Lisse? Woont u in het centrum? Werkt u binnen of buiten Lisse en is dat wel of niet in het bollenvak? Ook komen vragen aan de orde over de (tevredenheid over) de openbare ruimte en de gevoelens over het centrum. Het invullen van de enquête duurt tussen de vijf en tien minuten. Inwoners die een GPS-tracker willen dragen, kunnen dit op het enquêteformulier aangeven door het invullen van hun telefoonnummer. De gemeente neemt daarna wellicht contact op om hierover afspraken te maken en een afspraak in te plannen. Overigens kan de enquête ook anoniem ingevuld worden.