Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2012

Leerlingen helpen zwerfafval te bestrijden

LISSE – Het afvalbakkenanalysetraject; dit is het nieuwste ambtelijke woord dat werd gepresenteerd tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 14 april. De eer was weggelegd voor Monique van der Weijden, buurtregisseur gemeente Lisse, tijdens haar presentatie over het tegengaan van zwerfafval.

De gemeente wil het zwerfafval bestrijden samen met de inwoners, zo liet Van der Weijden weten. Hoe dat moet gebeuren, dat moet onderzocht worden door het opstellen van weer een nieuw communicatieplan. Maar ook heeft de gemeente meer concrete ideeën. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden voor hun maatschappelijke stage ingezet op het afvalbakkenanalysetraject (goed te gebruiken voor Wordfeud!). De leerlingen inventariseren dan de aantallen afvalbakken, hun locaties en hun staat van onderhoud. Vervolgens moet de gemeente bepalen of er meer afvalbakken moeten komen of dat er juist een aantal verwijderd moet worden. Dit maatschappelijke stageproject wordt in ieder geval opgezet met het Fioretti College, locatie Uitermeer. Van die school gaat ook een groep leerlingen zich bezighouden met het ontwerpen van een nieuw soort prullenbak; dat exemplaar zal alleen op het schoolplein zelf geplaatst worden.