Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 april 2012

Misbruik

Column: De waan(zin) van de week

Robert M. De komende week wordt duidelijk of hij straf krijgt voor het verkrachten van 67 baby’s en peuters, en of hij dan 20 jaar gevangenisstraf (+ tbs) ontvangt. Zijn advocaten willen dat hij vrijgesproken wordt, omdat het bewijs niet op de juiste manier vergaard zou zijn. Over die laatste optie wil ik het helemaal niet hebben. Ik vraag me bij het horen van die advocaten af: zouden jullie je eigen kinderen alleen laten bij zo’n monster?

Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar gevangenisstraf geëist. Dat lijkt behoorlijk wat, maar is in feite een schijntje. Nog altijd is het zo, dat 1/3de van de straf welhaast automatisch wordt kwijtgescholden. Dan houdt hij nog 13 jaar en vijf maanden over van zijn straf. In totaal houdt die periode 161 maanden in. Per slachtoffer gaat hij dus voor nog geen tweeënhalve maand de gevangenis in! Terwijl die kinderen voor hun levens getekend zijn. Wat bezielt het Openbaar Ministerie om minder dan levenslang te eisen? De hoop van de ouders is gericht op de rechtbank, die alsnog tot dat oordeel kan komen.

Ook jonge meisjes goeroe Keith Bakker stond deze week voor het gerecht. Hij hielp tienermeisjes van hun problemen af, maar liet gelijk zijn seksuele lusten de vrije gang gaan. De meisjes hadden geen schijn van kans. Hij krijgt vijf jaar, de meisjes levenslang.

Vorige week zag ik een boek in de winkel liggen, waarvan Wim Deetman de auteur was. Als voorzitter van de commissie Deetman onderzocht hij de seksuele escapades van katholieke priesters en nonnen met jongetjes die in internaten waren opgesloten. Deetman ontvangt geld voor de recettes van zijn boek, de daders gaan nog altijd vrij uit en de slachtoffers blijven het haasje.

Er is op dit vlak iets goed mis in dit land.

De afgelopen week zijn onder meer overleden:

Aart Hak (87): Nederlands ondernemer
Piermario Morosini (25): Italiaans voetballer
Paul Bogart (92): Amerikaans televisieregisseur
Marcelo Alfaro (59): Spaans acteur
Dick Clark (82): Amerikaans tv-presentator
Greg Ham (58): Australisch liedjesschrijver, acteur en muzikant
Levon Helm (71): Amerikaans drummer en zanger
Holger Schmezer (65): Duits dressuurbondscoach

Het woord van de week: Grijsberen.