Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2012

Mogelijk toch meer vrachtwagenparkeerplekken

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders wil toch nog kijken naar het vergroten van het aantal vrachtwagenparkeerplaatsen binnen de gemeente. Hoewel wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) geen concrete toezeggingen deed, was deze conclusie wel uit zijn woorden op te maken. Dit onderwerp werd besproken tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 12 april.

De wethouder liet weten dat hij wil kijken naar het aantal vrachtwagenchauffeurs dat in Lisse woont. Dit aantal neemt hij mee bij de vraag of er meer dan zeven vrachtwagenparkeerplekken in de gemeente moeten komen. Vaste richtlijnen bestaan hier niet voor, zo liet Van Zelst weten. Hij wil in gesprek met een delegatie van chauffeurs. Maar wel stelde hij luid de volgende retorische vraag: ‘In hoeverre moet je de bewoners inschakelen om geld te reserveren voor het creeren van parkeerplaatsen?’

Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) richtte zich op een ander punt: ‘De werkgever van de vrachtwagenchauffeurs woont vaak in een plaats veel verder op. Deze chauffeurs moeten ’s avonds naar huis. De wereld van de chauffeurs is, dat zij ervoor verantwoordelijk zijn om hun vrachtwagen te parkeren. Dat is de realiteit.’

Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) legde de vinger op een pijnlijke plek: ‘In de gemiddelde woonwijk staan veel busjes; dat zijn kleinere bedrijfsauto’s die op gewone openbare parkeerplekken worden neergezet. Het is ook niet fijn om daar het hele weekend tegen aan te kijken. De grotere combinaties willen we naar de randen van het gebied hebben. Dan ligt er een stuk verantwoordelijkheid voor de gemeente om dat in zekere mate te faciliteren.’ Het onderwerp wordt verder besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 april.