Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2012

Kijken naar kleurenplaatjes

OEGSTGEEST – De angst dat er teveel kosten gemaakt worden op de ICT is ongegrond. Maar waar 335.000 euro aan besteed wordt, dat kon wethouder Van Oortmerssen niet zo snel vertellen tijdens de vergadering van de commissie Bestuur. Het onderwerp van gesprek was de ‘Financiering programma e-dienstverlening tweede fase’.

Commissielid Eibert-Jan van Blitterswijk (CDA) constateerde: ‘Dit is een vrij technisch stuk over techniek. Wat is er met de kosten aan de hand? Er staat een bedrag van 175.000 euro en daarnaast 160.000 euro aan kostenoverschrijding. Waarom is zoveel extra nodig?’ Van Oortmerssen reageerde dat er geen sprake was van een overschrijding: ‘Wat gaan we doen voor die 335.000 euro? Het zijn allemaal technische termen. Ik verwijs naar de schema’s en kleurenplaatjes die u eerder in november 2011 in een nota ontvangen heeft.’