Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juni 2012

Kleischelpenpad komt er

VOORHOUT – Dankzij de massale steun van de inwoners en een fraaie donatie van Fonds 1818 kan het kleischelpenpad door het Overbosch worden aangelegd. De werkzaamheden beginnen op maandag 20 augustus en duren circa drie dagen. Zodra het pad er ligt, is het historische Overbosch ook goed bereikbaar voor alle senioren met loophulpmiddelen en ouders met kinderwagens.

Het initiatief voor het kleischelpenpad komt van de Vrienden van het Overbosch, een stichting die in december 2011 is opgericht. Deze groep bevlogen inwoners wil het Overbosch behouden, onderhouden en verbeteren. De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers niet alleen meerdere onderhoudsacties uitgevoerd; ook het zwerfvuil wordt wekelijks aangepakt. In het dorp is er veel draagkracht voor de stichting. Talloze inwoners kochten één of meerdere Overbosch-certificaten. Met zo’n certificaat wordt voor vijf euro één meter kleischelpenpad gesponsord. Het nieuwe pad is dus daadwerkelijk gerealiseerd door en voor de inwoners.

De bestuursleden van de Stichting Vrienden van het Overbosch zijn heel blij met dit resultaat. ‘Het is fantastisch om te zien welke mooie dingen er kunnen gebeuren, wanneer zoveel mensen zich inzetten. Positieve acties krijgen positieve resultaten. Het nieuwe Overboschpad komt er dankzij de vele vrijwilligers, enthousiaste inwoners en Fonds 1818. We hopen dat de komende jaren veel bezoekers van het Overbosch genieten van het kleischelpenpad.’

De firma Herruer zal de werkzaamheden uitvoeren om het kleischelpenpad aan te leggen. Dit vernieuwde Overboschpad wordt buiten het broedseizoen gerealiseerd, zodat zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de natuur en haar bewoners. Het Overbosch zal voor, tijdens en kort na de werkzaamheden gesloten zijn voor al het publiek. Meer informatie hierover wordt binnenkort door de gemeente Teylingen bekend gemaakt.