Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juni 2012

‘Niet chique om mensen op straat te laten slapen’

NOORDWIJK – Tweeënhalf jaar geleden lagen tientallen mensen in de vrieskou om een van de huizen van het nieuwbouwproject in Boechorst (www.wonenindewaterkant.nl) te bemachtigen. Mensen die pas kwamen op de dag dat de huizen in de verkoop gingen, konden desgewenst een kooplot met een laag bouwnummer overnemen voor 1.000 euro. Maar de verkoop van zeven nieuw te bouwen woningen lijkt een stuk minder florissant te lopen.

De redactie werd gewaarschuwd door een persbericht van Makelaar Van der Meer, met als titel: ‘Veel belangstelling voor nieuwbouwproject ‘De Waterkant’, dat donderdag 14 juni in de verkoop ging. De aanmeldingen stromen binnen’, aldus het ronkende persbericht.’ De alerte redacteur vroeg zich af: ‘Als die belangstelling zo groot is, waarom dan zo’n berichtje naar de krant sturen?’ Makelaar Linda van der Meer stond de journalist bereidwillig te woord.

Ze laat weten dat haar bureau niet kiest voor een toewijzing op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. ‘Wij vinden het niet zo chique dat mensen in het huidige economische klimaat voor de deur slapen. Maar anders hadden de mensen in rijen voor de deur gestaan.’ Op de vraag waarom haar kantoor toch een artikel naar de krant stuurde, als de belangstelling toch al overweldigend is, antwoordt ze: ‘Er is zoveel negativiteit over de woningmarkt; wij wilden nu iets positiefs melden.’

Nadat de website voor het nieuwbouwproject twee weken geleden online is gegaan, heeft de makelaar volgens eigen zeggen ‘heel veel aanmeldingen binnengekregen en vragen of ze voor de deur moesten gaan liggen’. De huizen zijn nog niet verkocht: ‘We hebben nu vier inschrijfformulieren binnen, maar dat zegt me niet zoveel. Tegen de mensen hebben we gezegd dat ze de informatie rustig moeten bestuderen. Ik verwacht de meeste reacties op 25 juni om vijf minuten voor middernacht.’