Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juni 2012

‘Ontieglijk stom’

LISSE – Een brief van de gemeente zorgt voor hilariteit bij bewoners van de Kanaalstraat. Vanwege wegomleidingen wordt op maandag 25 juni een tijdelijk (voor één dag) stopverbod ingesteld. De bewoners zouden hun auto gewoon in de parkeervakken mogen parkeren. Maar nou is er wel een bord geplaatst met de mededeling dat er een wegsleepregeling is en dat dit ook voor de parkeervakken geldt.

In de brief staat onder meer geschreven: ‘De Hyacinthenstraat tussen de Broekweg en Gladiolenstraat is op maandag 25 juni afgesloten voor het verkeer vanuit Lisserbroek naar Lisse. Dat verkeer wordt één dag omgeleid via de Kanaalstraat naar de Gladiolenstraat. Om verkeersremmingen te voorkomen, worden tijdelijke stopverboden ingesteld in de Kanaalstraat, tussen Broekweg en Gladiolenstraat. Uiteraard kan er wel geparkeerd blijven worden in de parkeervakken.’ De foto (zie boven) spreekt deze woorden echter tegen.

Een bewoner die niet met zijn naam in de krant wil, probeert er wel de humor van in te zien, maar wordt er tegelijk moedeloos van. ‘Wat een ongelooflijk stomme handeling, dat je een bord plaatst met de mededeling dat je auto weggesleept wordt, maar dat je ook een brief schrijft waarin staat dat er niets aan de hand is. Wat moet je nou als bewoner?’ Hij vervolgt: ‘Wat ook ontiegelijk stom is, is de mededeling dat er een tijdelijk stopverbod wordt ingevoerd. Maar in dit deel van de Kanaalstraat is al lang een permanent stopverbod van kracht. Ik vind het heel knullig.’

Gemeentelijk communicatiemedewerker Lina Damo reageert: ‘Wat in de brief staat, klopt helemaal. Wat op de borden staat helaas niet, de aannemer gaat ze verwijderen. In de parkeervakken mag gewoon geparkeerd worden dus.’ Over het stopverbod meldt ze: ‘Het bestaande stopverbod geldt aan de linkerkant van de weg. Het tijdelijke stopverbod voor zowel links én rechts (met uitzondering van de parkeervakken dus). Verkeerd geparkeerde auto’s kunnen namelijk tot opstoppingen en onveilige situaties leiden, dat kunnen we niet gebruiken als de Kanaalstraat omleidingsroute is.’