Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juni 2012

Slager keurt niet zijn eigen vlees

LISSE – ‘De gemeente moet iemand inhuren om toezicht te houden op het onderhoud dat Sportfondsen uitvoert.’ Deze kritiek uitte commissielid Bas van Riel (D66 Lisse) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van dinsdag 12 juni. Hij haalde een brief van de Inspectie Leefomgeving en Transport aan, waarin kritiek werd geuit over het gemeentelijk toezicht op zwembad De Lis.

Van Riel: In die brief staat dat de gemeente geen toezicht heeft gehouden. Sportfondsen kan zichzelf niet controleren. Hoe staat het met het toezicht op het zwembad van de gemeente?’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) reageerde: ‘We gaan met Sportfondsen na of het onderhoud ook gebeurd. Tot zover reiken onze concrete inspanningen als gemeente. Je legt die dingen bij professionals neer, want we hebben niet de kennis in huis om dat zelf te doen. Het controleren gebeurt wel, maar het gebeurt in opdracht van ons en niet door ons.’