Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juni 2012

Twitter niet populair

LISSE – Hoe populair het sociale medium Twitter ook mag zijn; voor de gemeente werkt het nog niet optimaal als communicatiemiddel. Daarom kondigde wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) aan dat maatregelen genomen worden om dit te veranderen.

Een half jaar geleden introduceerde de gemeente het twitteruur, zodat de hele wereld iedere dinsdagmiddag tijdens lunchtijd met het college van burgemeester en wethouders direct kan communiceren. Het is vooralsnog geen doorslaand succes. ‘We krijgen de laatste tijd weinig tot geen tweets binnen. In het begin maakten meer mensen er gebruik van’, aldus een evaluatierapport over het twitteren. Van Zelst vraagt zich af: ‘Dat de animo voor het twitterspreekuur wegvalt, komt dit doordat er geen klachten meer zijn of weten de mensen de weg niet meer te vinden?’

De wethouder wil dan ook een revival voor het gemeentelijk twitteren: ‘We willen de mensen informeren over de onderwerpen waarover ze een vraag kunnen stellen. Ook willen we dat de mensen binnen 48 uur antwoord krijgen. Bovendien sturen we voortaan ook iedere keer een ‘ontvangstbevestigingstweet’.’

De afdeling communicatie wil twitter in de toekomst meer inzetten als communicatiemiddel voor gemeentelijk nieuws en projecten. Sinds kort kunnen mensen de hele week naar het college twitteren via #twitteruurlisse.