Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Camperparkeerplaatsen voor extra toeristenbelasting

LISSE – Een pleidooi van de PvdA om geen 50.000 euro uit te geven aan de realisatie van camperparkeerplaatsen haalde het niet tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 5 juli. Raadslid Bert Verdoes (PvdA) vond dat het al dan niet realiseren van zulke parkeerplaatsen een zaak moet zijn voor bedrijven. Zijn partij kreeg de andere partijen echter niet mee.

VVD fractievoorzitter Marianne Entrop vond de realisatie van camperparkeerplaatsen ‘heel erg belangrijk. We hebben te maken met een gedoogsituatie waar wij van af willen.’ Nieuw Lisse fractievoorzitter Cees Ruigrok stelde: ‘Als je dit aan marktpartijen overlaat, wordt het commercieel opgezet en dan ga je het afleggen tegen Noordwijk en Noordwijkerhout, want die gemeenten hebben door het jaar veel meer te bieden.’ Ook een amendement van de SGP/ChristenUnie om samen met Landgoed Keukenhof en de Bloemententoonstelling Keukenhof op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor camperparkeerplaatsen op het terrein van Keukenhof, redde het niet. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) stelde: ‘Het gaat om handhaving, belijning en rommel opruimen. We willen een plek waar geloosd kan worden, waar de wagens aan één kant van de weg staan en waar op een aantal plekken afvalbakken staan. Maar we moeten ook optreden wat betreft de toeristenbelasting, want de mensen overnachten hier wel.’