Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Deal Bouwfonds krijgt goedkeuring

OEGSTGEEST – Het contract dat het college van burgemeester en wethouders met Bouwfonds heeft gesloten, krijgt de definitieve goedkeuring van de raad. De coalitiepartijen PrO en VVD steunden het college, maar de oppositiepartijen stemden tegen. Zij verweten het college dat de gemeente te weinig resultaat uit de onderhandelingen heeft gehaald.

Fractievoorzitter Rob Braun (TO) stelt desgevraagd: ‘Het bouwfonds krijgt de overhand. Er wordt gezegd dat beide partijen er voor 50% in zitten, maar Bouwfonds gaat de grond afnemen. Dit bedrijf heeft een dubbele pet: ze willen wel bouwen, maar zo min mogelijk voor de grond betalen. Wat ze verliezen in de grond, verdienen ze in een veelvoud terug op de vastgoedexploitatie. En de gemeente blijft met het verlies zitten.’ Hij besluit: ‘Bovendien is Bouwfonds gelinkt aan Dura Vermeer als bouwer. Die dubbelrol vind ik helemaal geen goede. Als er geen markt is om te bouwen, nemen ze die grond niet af.’