Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Elektrisch oplaadpunt

LISSE – Een oplaadvoorziening voor elektrisch rijden wordt bij het gemeentehuis geplaatst. Bij deze voorziening kunnen maximaal twee elektrische auto’s tegelijkertijd opgeladen worden. Hiervoor worden twee nieuwe parkeerplakken voor elektrische auto’s gerealiseerd vlak naast het gemeentehuis, ter hoogte van de brievenbus. De Stichting E-laad.nl plaatst deze voorziening gratis. Voor het gebruik moet wel geld betaald worden. Het college van burgemeester en wethouders verstrekte dinsdag 4 juli meer informatie.

Een van de vele belemmeringen die mensen hebben om een elektrische auto te kopen, is het ontbreken van voldoende oplaadpunten. De Stichting E-laad.nl wil het gebruik van elektrische auto’s stimuleren en plaatst daarom 10.000 oplaadpunten in Nederland. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) is blij met dit initiatief: ‘Hoe meer laadpalen, hoe beter. Bovendien gaat dit niet ten koste van twee bestaande parkeerplekken. De bezitters van een elektrische auto kunnen een pasje aanvragen om van de oplaadpaal gebruik te maken.’